תנוחת העץ ביוגה – התחדשות
כי האדם הוא עץ השדה
דמיינו זרע קטן המכיל בתוכו פוטנציאל להפוך לעץ. אם התמזל מזלו, הזרע ננטע באדמה. האדמה מזינה ומטפחת את הזרע וכעבור זמן, כשהוא מבשיל, הוא מוציא ניצן והופך לשתיל רך. בתהליך הדרגתי, שורשיו צומחים לתוך האדמה, הגבעול הרך הופך לגזע, והעץ צומח, גדל ומתחזק. העץ ממשיך לצמוח ולהתרחב במשך כל חייו ומעניק מחסה, יופי ופירות. בבוא הזמן העץ ימות ויפנה מקום לעצים צעירים.
לעץ יש חיבור מושלם ליסודות הטבע – אדמה,מים, אש ואויר.
שורש העץ מתחברים אל האדמה, ומעניקים לו יציבות. דרכם העץ ניזון במים. עליו הירוקים קולטים את את אור השמש (אש) והופכים אותו בתהליך של פוטוסינטזה למזון. העץ "נושם" את האויר, צורך פחמן דו-חמצני ופולט חמצן, וכך אנו, בני האדם, חיים בסינרגיה עם העצים.
העץ מעניק לסביבתו יופי, צל, מחסה, לעיתים פירות ותחושת שלווה.
תנוחות יוגה הן תבניות, לתוכן אפשר להזמין אכויות שונות. תנוחת העץ היא הזדמנות "להיות עץ", לחוש בתוכנו את תכונות העץ בעזרת התנוחה, מחשבה ודמיון.
תנוחת עץ ביוגה היא תנוחת שיווי משקל, בה עומדים על רגל אחת. התנוחה מלמדת אותנו ליצור יציבות בדרך שונה מההרגל שלנו, "להשתרש" באדמה, להיות ממוקדים ושלווים.
אני מזמינה אותכם להצטרף אלי לתנוחת העץ.
אתאר 3 שלבים, לפי דרגות קושי. אפשר לבחור בכל אחד מהשלבים, אפשר להיעזר בקיר ואפשר אפילו לעשות את התנוחה בישיבה. הכניסה לתודעת העץ, שהיא מהות התנוחה, איננה מותנית בתנוחה "מושלמת".
נעמוד על משטח יציב ברגליים צמודות. נדמיין שמכפות הרגליים יוצאים שורשים לתוך האדמה.
נקבע את המבט בנקודה על הקיר בגובה העיניים או על הרפצה, 1-2 מ' לפנים.
נרים את רגל שמאל בברך כפופה ונפנה אותה החוצה כך שהברך פונה שמאלה.
נניח את כף רגל שמאל על רגל ימין, בהתאם ליכולת שלנו:
שלב א': האצבעות כף רגל שמאל נוגעות ברצפה והעקב מונח על הכרסול ימין.
שלב ב': נניח את כף רגל שמאל על שוק ימין או מעל לברך.
שלב ג': בעזרת היד נניח את כף רגל שמאל על ירך ימין, העקב כמה שיותר קרוב למפשעה.
אחרי שהנחנו את הרגל במקום שמאפשר לנו שיווי משקל, נחבר את כפות הידיים לפני החזה וניישר אותן למעלה. נדמיין שאנו עץ. ננשום 5 נשימות ונשחרר.
נבצע את התנוחה ברגל השניה.
שיהיה לכם יום יציב!
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!